06 30 583 2940

Tisztasági festés Budapest! Mennyibe kerül 2022-ben és mit tartalmaz?

Időnként minden lakásra, minden otthonra ráfér egy kisebb-nagyobb felújítás, melyet elvégezhetünk mi magunk is, de bízhatjuk a feladatokat profikra is, akkor, ha tökéletes végeredményt szeretnénk viszont látni.

Néhány évente érdemes a saját lakásunkat is újra festeni, de ha ingatlan vásárláson vagyunk túl, és ha nincs is szükség nagyobb lakásfelújításra, egy tisztasági festésről ebben az esetben sem szabad megfeledkeznünk!

Hogy miért is fontos a tisztasági festés?

Ne csupán esztétikai, hanem egészségügyi okai vannak, miért javasolt időről-időre „tisztára festenünk”.

A falak idővel UV-sugarak hatására megfakulnak, és rengeteg szennyeződést vesznek fel az ingatlanok használatából adódóan. Gondoljunk csak arra, ha például dohányoznak lakásban, a nikotin mekkora károkat okozhat.

A fal foltossá válik, elszíneződik, és erős illatot áraszt magából, mely a lakásban élők egészségére nézve kifejezetten káros lehet.

Persze nem mi vagyunk a lakásért, jól kell, hogy érezzük magunkat benne, még akkor is ha gyerek csokis kézzel lenyomatot hagy, vagy mondjuk a mi kezünkről a piszok megragad a villanykapcsolón és környékén. Nem is beszélve arról ha az előző lakó esetleg háziállatokat tartott, vagy csak gyakran sütött olajos, zsíros ételeket.

Aki már vásárolt lakást, pontosan tudja, hogy mennyi dolgot kell elvégezni költözés előtt, még akkor is, ha ránézésre nagyon jó állapotban van az ingatlan.  Szerencsés esetben a falak alapvetően jó, és szép állapotban vannak, egy tisztasági festésre azonban nagy valószínűséggel ilyen esetben is szükségünk lesz, ha más nem, pusztán higiéniai okokból is.

Senki sem szeretné az előző lakó által összepiszkolt falat nézetegtni, és a mások által összepiszkolt falak között élni.

Sok laikus ember azonban azt sem tudja, hogy mit is jelent pontosan a tisztasági festés, és hogy mikor van rá szükség, illetve kikkel érdemes elvégeztetni azt.

Mit nevezünk tisztasági festésnek?

Mára már bizonyított tény, hogy otthonunk falainak a színei hatással vannak ránk. A kedvünk, a hangulatunk is megváltozhat akkor, ha a lakásunk új színeket kap. A falak újjávarázsolása rengeteget tud dobni egy ingatlan hangulatán.

A régi falaknak felüdülés a festés, míg a lakás tulajdonosa sokáig elégedetten tud gyönyörködni a látványban.

Tisztasági festésről abban az esetben beszélhetünk, amikor a falak jó állapotban vannak, csupán egy frissítő festésre van szükségük. Ilyenkor egy kis javításon kívül nem is kell jobban a falakhoz hozzányúlni.

Ez a tisztasági festés történhet akár egy rétegben is, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy az új festék hasonló árnyalatú legyen, mint az, amilyennel korábban volt lefestve a fal, különben át fog ütni az alsó festékréteg, és az nem lesz szép látvány.

Tisztasági festés általában fehér színnel szokott történni, de nincs akadálya a színes festéknek sem.

Ha a saját dolgunkat szeretnénk megkönnyíteni, akkor érdemes a profikra bízni a tisztasági festést is.

Bármilyen szép állapotúnak is látszik a fal, a tapasztalat szerint a legtöbbször valóban szükség van a két rétegű festésre.

A munkálatok elvégzésére, ha mi csináljuk, mindenképpen szükségünk lesz ecsetekre, festőhengerre, létrára, vödrökre, csiszolóvásznakra, vízmértékre, mérőszalagra, kaparókra, és simítószerszámokra is.

Megkönnyíthetik a dolgunkat az állványok, a szórópisztoly, illetve a hőlégfúvó is.

Tisztasági festés Budapest! Mennyibe kerül és mit tartalmaz 2022-ben?

Tisztasági festés Budapest - Érdemes otthon nekiállnunk?

Ingatlanvásárlást követően, egy kisebb vagy nagyobb lakásfelújítás során nagy valószínűséggel, hogy az emberek túlnyomó többsége spórolni szeretne a kiadásain, ezért néhány dolgot megpróbál saját maga elvégezni.

Természetesen, ha nagyon elszántak vagyunk, és van felesleges időnk, energiánk és kellő türelmünk, akkor megoldás lehet a szobafestés házilag, hiszen mi is meg tudjuk oldani a tisztasági festést, de ez nem azt jelenti, hogy így garantáltan spórolni fogunk a kiadásainkon.

Ilyen esetben ugyanis általában több eszközt is meg kell vásárolnunk, és a végeredmény sem biztos, hogy olyan hibátlan lesz, mint amilyet mi elképzeltünk.

Arról nem is beszélve, hogy ha a végeredmény nem lesz tökéletes, könnyen lehet, hogy a munkafolyamat végén mégis csak ki kell hívnunk egy tapasztalt szakembert, aki kijavítja a hibánkat, akkor, ha egy elrontott, rondán lefestett falat nem szeretnénk éveken át nézni.

Tisztasági festés árak 2022

Nagyon eltérő lehet az, hogy milyen árajánlatot kapunk egy profi szobafestőtől, hiszen az elmúlt 1-2 évben az árak folyamatosan változtak. A tisztasági festés Budapesten belül is eltérő árakon mozog, ezért érdemes lehet a felújítás előtt akár több helyről is árajánlatot kérni.

Egy szobafestő munkakörébe általában nem csak a festés, hanem a mázolás, illetve a tapétázás is bele tartozik. Bár ezek a munkafolyamatok viszonylag hasonlóak, azért néhány dolog igencsak eltér egymástól, ezért talán érdemes szakemberre bízni az elvégzésüket, ha gyors, és szép végeredményt szeretnénk kapni.

Tisztasági festésre lenne szüksége? Budapest és környékén állok a rendelkezésére!

Egy 80-90 négyzetméteres lakás tisztasági festésének az ára olyan 300.000 – és 450.000 Forint között terjedhet. Ez az ár nem tartalmazza a felületek takarását, és a falon megtalálható hibák, repedések javítását sem. A végleges árat ugyanis elég sok dolog tudja befolyásolni.

A tisztasági festésről általánosságban elmondható, hogy viszonylag olcsó, viszont az alapárat több dolog is módosítani tudja:

• Abban az esetben, ha a bútorok mozgatására is szükség van, plusz költségekkel kell számolnunk, így, ha tehetjük, a munkálatokat megelőzően érdemes lehet a szoba közepére tolni a nagyobb bútorokat.

• A falon megtalálható durvább szennyeződések (például cigarettafüst nyomai) nem csak nehezen távolíthatóak el, hanem nagyon sok esetben diszperziós festék használatakor egy idő után akár át is üthet az új rétegen. Ha a fal nagyon szennyezett, mindenképpen speciális tisztításra, vagy adott esetben speciális festékre lesz szükség, ez pedig általában plusz költségeket is jelenthet.